Ben de yardım
etmek istiyorum!
 
HABERLER
 
Ramazan Yardımları Başlıyor
16.06.2015 14:14
 

İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda da Ramazan erzak dağıtımını gerçekleştirecek. Yardımlar, Ramazan ayının ilk haftasında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, encümen toplantısının ardından Ramazan yardımları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

12 AY DÜZENLİ YARDIM
Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Aktaş; “Ramazan ayı birlik beraberliğin yardımlaşmanın, üst düzeyde yaşandığı bir ay. Bu manada iş adamları, STK’ların yardımları olduğu gibi bizim de belediye olarak yardımlarımız devam ediyor. Biz sadece ramazanda erzak kışında kömür dağıtan belediye değiliz, bu tip yardımları yılın 12 ayında düzenli olarak yapıyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz var, Umuteli Yardım Merkezimiz var. 420 ailemiz gıda ve giyim bankamıza kayıtlı. Bu aileler marketten alıveriş yapar gibi giyim ve yardımlarını alıyor. Bu yardımlar yılın 12 ayı devam ediyor ve devamlı güncelleniyor. Arkadaşlarımız düzenli olarak bu yardımları takip ediyor. İnegöl Belediyesi çok yoğun yardım yapıyor. Asker aile yardımlarından tutun da kırtasiye yardımlarına kadar yardım ediyoruz” dedi.

EVDE BAKIM SÜRÜYOR
Evde bakım hizmetleri ile alakalı yardımları olduğunu da aktaran Aktaş; “65 yaş üstü ailelerimiz ile alakalı bunları basın ile paylaşıyoruz. Amacımız kimseyi rencide etmek değil bu noktada belediyemizin sosyal yönünü herkese göstermek bu konuda hayırseverleri teşvik etmek için yapıyoruz. Tabi bu evde bakım hizmetleri ile dolayısıyla ciddi dualar alıyoruz yıllarca evinin tozu alınmamış, silinmemiş eşyası bile yer değiştirmemiş deyim yerinde ise kullanılmaz hale gelen eşyaları yeniliyoruz.

1200 AİLEYE YARDIMDA BULUNMUŞTUK
Aktaş; “Bu arada Ramazan münasebeti ile yardım için duyuru yapacak olursak, düzenli olarak ailelere yardımlarımız devam ediyor. Birde Ramazan’a mahsus bununla alakalı müracaatlar geliyor listelemeyi yapıyoruz. Bizim asla ve asla hak etmediği halde birine yardım yapmamız söz konusu değil. Biz yardımlarımızı Kaymakamlık ile istişare ederek yapıyoruz. Yardım yaptığımız ailenin bilgilerini toparlıyoruz, takibatını yapıyoruz. Dağıtımlarımıza kısa sürede başlayacağız. Ramazanın birinci haftasının sonunda erzak dağıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Geçen yıl 1200 aileye yardımda bulunmuştuk. İnegöl Belediyesi olarak bu yardımları yerine getirmiş olacağız” diye konuştu.

Muhtarlara da çağrıda bulunan Başkan Aktaş; “Maalesef yardımlar çok düzensiz dağıtıldığını görüyoruz hak etmeyen kişilerin yardım aldıklarını görüyoruz. Lütfen bu benzeri yardımlar ile alakalı gördükleri her hangi aksaklığı belediyemize, sosyal yardım işlerimize ve hizmet masamıza bildirebilirler. Biz ilçemizde, şehrimizde, köy ve mahallelerimizde asla ve asla açlık çeken kimse olsun istemiyoruz. Bu erzak olabilir, ev eşyası olabilir, fark etmez konu ile alakalı bilgi verildiğinde konunun takipçisi olacağımızı Kaymakamlık boyutunu takip edeceğimizi ifade etmek istiyorum. İş adamlarımız, arzu edenler olursa bizimle irtibata geçerse kendi poşetleri ile yardımlarını ulaştırabiliriz” şeklinde konuştu.

İFTARLAR SÜRECEK
Yurtdışı iftarlarına da dikkat çeken Başkan Aktaş; “Biz geçen sene itibari ile 4 ayrı yerde iftar organizasyonu yapmıştık. Kosova’da, Sudan’da, Gürcistan’da ve Bosna’da yapmıştık. Bu sene Adıgey Özerk Cumhuriyetinde de yapacağız. Kardeş şehrimizde de iftar organizasyonu yapacağız. Kosova’da 30 akşam açılan iftar çadırımız 2-3 akşam olacak ama erzak yardımlarına ağırlık vereceğiz. Bununla alakalı iş adamlarımız ile irtibata geçmeye başladık onlara da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberlerden Başlıklar... Tarih
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM YARDIMLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR 15.09.2023 16:04
EDEBEY FUTBOL TURNUVASININ GELİRİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANDI 30.05.2023 10:48
İNEGÖL’DE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN “SIHHATLER OLSUN” PROJESİ BAŞLATILDI 30.05.2023 10:46
ÖĞRENCİLERE CAN SUYU 24.11.2022 10:04
ADIM ADIM ENGELSİZ ŞEHİR İNEGÖL’E 27.04.2022 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
  Önceki Sayfaya Döner
Hakkımızda Haberler Yardım Çeşitleri Toplu Yardımlar Çalışma Sistemi Dergimiz İletişim
Umuteli İnegöl Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Merkezi © 2011 Tüm Hakları Saklıdır.