Ben de yardım
etmek istiyorum!
 
HABERLER
 
Umuteli Ailelerine İftar Yemeği
01.07.2015 14:01
 
 
 

 

 Birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın üst düzeyde yaşandığı, bereketi ile her yuvayı şenlendirdiği, ibadet anlamında da bereketinden çok iyi bir şekilde istifade edildiği bu mübarek Ramazan ayında ‘Veren elin erdemi ile alan elin duasını’ buluşturmayı ilke edinen İnegöl Belediyesi, Umuteli Sosyal Yardım Merkezi vasıtasıyla bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Sosyal belediyeciliğin dışa yansıyan yüzü olarak görülen Umuteli Sosyal Yardım Merkezi, kurulduğu günden itibaren sürekli sosyal yardım hizmetlerini arttırmaya, yardım noktasında da İnegöl halkının her anında üzerine düşen vazifeyi gerçekleştirmeye çalışıyor.

Umuteli Sosyal Yardım Merkezinden her ay düzenli olarak yardım alan aileler için düzenlenen iftar yemeğinde gönüller birleşti, yürekler bu ayın gönül ikliminde yoğruldu ve herkes ramazan sofrasında yer alarak orucunu açtı. Düzenlenen 3 farklı iftar yemeğinde Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları ve Umuteli Derneği yetkilileri iftar sofralarında bu aileler ile birlikte iftarlarını açtılar.

İftar yemeğinde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Ramazan ayının birleştirici ve bütünleştirici ruhu bizi her yıl bu iftar sofralarında buluşturuyor. Allaha şükürler olsun ki halkımızla aynı sofraya oturup, aynı lokmayı paylaşmayı bizlere bu yıl da nasip etti. Tabi bu sofraların hazırlanmasında özellikle bizlere destek olan sponsorlarımıza da özellikle teşekkür etmek istiyorum. İnegöl insanı gönlü geniş, cömert insanlardır ve her yıl gerek İnegöl’deki iftar organizasyonlarında gerekse yurtdışında verdiğimiz ‘Kardeş Şehir’ iftarlarında ellerinden geleni ardına koymayarak bu sofraların hazırlanmasında bizlere destek oluyorlar. Bu yılda İnegöl’de düzenlediğimiz 3 ayrı iftar yemeğinin dışında, Gürcistan-Batum, Sudan-Khartum, Adigey-Tahtamukay, Bosna Hersek-Donji Vakuf, Bulgaristan-Borino ve Kosova-Mitroviça olmak üzere yurtdışında 6 farklı ülkede iftar düzenledik. Allah hayırlarını kabul etsin. Rabbim cümlemizi bu Ramazanı layıkıyla yaşayıp, yenisine eriştirsin” şeklinde konuştu.

Umuteli Sosyal Yardım Merkezi gıda, kıyafet, yakacak, kırtasiye yardımı ve kısa zaman önce hizmet vermeye başlayan evde bakım hizmetleri gibi birçok alanda sosyal yardım etkinliğini sürdürmeye devam ediyor.

 

 

Diğer Haberlerden Başlıklar... Tarih
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM YARDIMLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR 15.09.2023 16:04
EDEBEY FUTBOL TURNUVASININ GELİRİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANDI 30.05.2023 10:48
İNEGÖL’DE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN “SIHHATLER OLSUN” PROJESİ BAŞLATILDI 30.05.2023 10:46
ÖĞRENCİLERE CAN SUYU 24.11.2022 10:04
ADIM ADIM ENGELSİZ ŞEHİR İNEGÖL’E 27.04.2022 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
  Önceki Sayfaya Döner
Hakkımızda Haberler Yardım Çeşitleri Toplu Yardımlar Çalışma Sistemi Dergimiz İletişim
Umuteli İnegöl Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Merkezi © 2011 Tüm Hakları Saklıdır.