Ben de yardım
etmek istiyorum!
 
HABERLER
 
YARALARI SARMAYA DEVAM EDİYORUZ
08.09.2015 14:03
 

Alan el ile veren eli birleştiren İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz ihtiyaç sahiplerine kucak açmaya devam ediyor. Evde bakım hizmetleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmada Gündüzlü Mahallesinde yaşayan yaşlı ve ihtiyaç sahibi F. U.’nun evinde yapılan bakım ve onarım çalışmalarını incelemek üzere Başkan Yardımcıları Gülhan Şahin ve Eşref Yiğit yaşlı kadını evinde ziyaret etti.

 

Ziyarette açıklama yapan Umuteli Sosyal Yardım Derneği Başkanımız Gülhan Şahin; Sosyal Belediyeciliğin başlangıç noktası olarak gördüğümüz Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz ile kurulduğu günden itibaren sürekli sosyal yardım hizmetlerimizi arttırmaya, yardım noktasında halkımızın her anında üzerimize düşen vazifeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz aylarda başladığımız 65 yaş ve üzeri yaşlılar için hizmete sunduğumuz ev temizliği ve bakım çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz Mart ayında Yeniceköy Mahallemizde 1 ev, Haziran ayında Tahtaköprü mahallemizde 2 ev bugün de Gündüzlü Mahallemizde yaptığımız bu evle birlikte toplamda 4 evin tadilat çalışmasını yaparak vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Yardım yapılan yaşlı teyze hakkında bilgi veren Şahin; “77 yaşında olan teyzemiz evinde tek başına kalıyor. Yaşlılığa bağlı bazı hastalıkları var. Komşularının destekleriyle geçiniyor. Teyzemizin evde bakım hizmetlerinden faydalanmak için Belediyemize yaptığı başvurunun ardından ekiplerimiz gerekli incelemeleri yaptı ve teyzemizin düzensiz ve sağlıksız şartlardaki evi için bir tadilat ve tefrişat projesi hazırlandı” şeklinde konuştu.  

 

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğünün işbirliğiyle onarılan evin, yaşlı teyzenin rahat yaşamasına uygun olarak düzenlendiğini vurgulayan Şahin; “Mutfağı olmayan evin oturma odasının yanında bulunan boş yere mutfak, banyo ve abdest alması için şadırvan yapılmıştır. Mutfak fayansları ve tezgâhının mermeri değiştirilmiştir. Odalarda yapılan sıva, boya gibi çalışmalarının yanında zeminde laminant parke uygulaması yapılmıştır. Banyo ve wc’nin fayansları, elektrik tesisatı ve kapıları değiştirilerek bu alanlarda komple bir yenileme sağlanmıştır. Binanın kapı çıkışına sundurma yapılarak oturma alanı betonu düzenlenmiştir” dedi.

 

Harabeye dönen yıkık-dökük evde yapılan tamirat çalışmalarıyla evin yaşlı teyzenin yaşamını kolaylaştıracak şekilde yeniden dizayn edildiğini belirten Şahin, Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz tarafından eve yerleştirilen yeni eşyalarla birlikte evin güzel bir görünüme kavuştuğunu ifade etti.

Diğer Haberlerden Başlıklar... Tarih
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM YARDIMLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR 15.09.2023 16:04
EDEBEY FUTBOL TURNUVASININ GELİRİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANDI 30.05.2023 10:48
İNEGÖL’DE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN “SIHHATLER OLSUN” PROJESİ BAŞLATILDI 30.05.2023 10:46
ÖĞRENCİLERE CAN SUYU 24.11.2022 10:04
ADIM ADIM ENGELSİZ ŞEHİR İNEGÖL’E 27.04.2022 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
  Önceki Sayfaya Döner
Hakkımızda Haberler Yardım Çeşitleri Toplu Yardımlar Çalışma Sistemi Dergimiz İletişim
Umuteli İnegöl Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Merkezi © 2011 Tüm Hakları Saklıdır.