Ben de yardım
etmek istiyorum!
 
HABERLER
 
SÜNNET ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
09.09.2015 11:00
 

SÜNNET ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 İnegöl Belediyesi’nin kuruluşunun 145.yılı dolayısıyla, 145 çocuk sünnet ettirildi. Anfi Tiyatro’da gerçekleştirilen sünnet şöleni, şehit haberleri nedeniyle buruk geçti.

 Kurtuluş Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen Sünnet Şöleni, Anfi Tiyatro’da gerçekleştirildi.

 Sünnet çocukları için hediyeli yarışmalar düzenlenen programın açılışında Emin Topçu Kuran-ı Kerim tilavet ederken; ardından da dua etti.

 ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sünnet şölenini şehit haberlerinden dolayı buruk kutladıklarını aktardı.Aktaş, şehit olan asker ve polislere Allah’tan rahmet dilerken; yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diledi.

 145.YILDA 145 ÇOCUĞA SÜNNET

Aktaş; “Bugün erkekliğe ilk adımını atan sevgili çocuklarımızın ve ailelerimizin mutluluğuna ortak olmak ve bu heyecan ile mutluluğu beraber yaşamak için bir araya geldik. 8.’sini gerçekleştirdiğimiz sünnet şölenimizi bu yıl Kurtuluş Şenlikleri kapsamında gerçekleştiriyoruz. Bu sene düzenlediğimiz şölende İnegöl Belediyesinin kuruluşunun 145. Yılı olması hasebiyle 145 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Sünnet cemiyetlerini gerçekleştirdiğimiz, geleceğimize yön verecek ve geleceğimizin teminatı olacak bu 145 çocuğumuzun hepsinin gözlerinden öpüyorum” dedi.

 DELİKANLILIĞA İLK ADIM

“Çocuklarımız en kıymetli varlıklarımız, hepsi saklı birer hazine gibi” diyen Aktaş, velilere de tavsiyelerde bulundu: “Onları güzel ahlakla, bilgiyle donatalım. Yarınlara en güzel şekilde hazırlayalım. Sünnet, hem geleneklerimizin hem de dinimizin bir gereği. Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak bu tip etkinliklerle halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Geleneksel olarak düzenlediğimiz sünnet şöleniyle çocukların delikanlılığa ilk adımı attıkları bu unutulmaz günlerinde yanlarında olmak istiyoruz” dedi.

 8 YILDIR GERÇEKLEŞİYOR

Aktaş; “Sünnet şölenleri tam 8 yıldır gerçekleştirdiğimiz güzel bir gelenek. Bugün 145 çocuğun ilk mürüvvetini, ilk heyecanını yaşamaktayız.İnegöl Belediyesi olarak çocuklarımıza kıyafetlerinin tamamının yanı sıra bu törenle hediyelerini de takdim edeceğiz. Sünnet edilen çocuklarımıza geçmiş olsun diyorum, anne - babalarına ve vatana hayırlı evlat olmalarını temenni ediyorum” dedi.

 UMUTELİ SOSYAL YARDIM MERKEZİ

 Aktaş, yaptıkları sosyal yardımlarla ilgili de bilgiler verdi. Aktaş; “Bilindiği üzere Belediyemizin tüm sosyal yardım hizmetlerini Umuteli Sosyal Yardım Merkezi eliyle yürütüyoruz. Umuteli kurulduğu günden beri; kıyafet yardımı, yakacak yardımı, kırtasiye yardımı, toplu nikah ve toplu sünnet gibi birçok sosyal yardım etkinliğine imza attı. Bu yılki sünnet şölenimizde sünnet olan yavrularımıza ayakkabı ve sünnet kıyafetlerini İnegöl Belediyesi olarak hediye ettik. Bunun yanında çocuklarımız program öncesinde Kültürpark içerisinde bulunan lunaparkta gönüllerince eğlendi ve çocuklarımıza yemek ve çeşitli ikramlarımız oldu.

 Lunaparkın kapılarını çocuklarımıza açan Atrium Eğlence Merkezine ve bunun dışında çocuklarımıza takacağımız takılarda destek olan kıymetli meclis üyelerimize ayrıca bu etkinliğin oluşmasında ve bu güzel tabloda katkısı olan herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.  Veren elin erdemi ile alan elin duasının buluştuğu yerde olanlara ne mutlu. Hepsinden Allah razı olsun. Başta sünnet olan yavrularımız olmak üzere; tüm ailelerimizi ve gecemize katılan tüm misafirlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR

Gecede konuşan Büyükşehir Belediye Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, İnegöl Belediyesi’ni yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı.Milletvekili Zekeriya Birkan ise son günlerde yaşanan terör hadiselerine değinerek; terör örgütünün amacına ulaşamayacağını aktardı. Birkan, sünnet şölenini düzenleyen İnegöl Belediyesi’ne de teşekkür etti.

 Konuşmaların ardından illüzyon gösterisi, Şems ve Mevlana Derneği’nin sema gösterisi ve sünnet olan çocuklara takı töreni ile program son buldu.

Diğer Haberlerden Başlıklar... Tarih
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM YARDIMLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR 15.09.2023 16:04
EDEBEY FUTBOL TURNUVASININ GELİRİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANDI 30.05.2023 10:48
İNEGÖL’DE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN “SIHHATLER OLSUN” PROJESİ BAŞLATILDI 30.05.2023 10:46
ÖĞRENCİLERE CAN SUYU 24.11.2022 10:04
ADIM ADIM ENGELSİZ ŞEHİR İNEGÖL’E 27.04.2022 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
  Önceki Sayfaya Döner
Hakkımızda Haberler Yardım Çeşitleri Toplu Yardımlar Çalışma Sistemi Dergimiz İletişim
Umuteli İnegöl Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Merkezi © 2011 Tüm Hakları Saklıdır.