Ben de yardım
etmek istiyorum!
 
HABERLER
 
140 ÇOCUK ERKEKLİĞE İLK ADIMINI ATTI
07.08.2017 08:57
 
İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 11’incisini düzenlediği Sünnet Şöleninde 140 çocuk aynı anda erkekliğe ilk adımını attı. Coşku dolu gecede miniklerin heyecanı dikkat çekerken; yapılan gösterilerden ilahi konserlerine, takı törenlerine varana kadar her şey eksiksiz bir şekilde adeta bir düğün havasında gerçekleştirildi.Sosyal belediyecilik anlamında hayata geçirdiği projelerle her kesime hitap eden İnegöl Belediyesi, geleneksel Toplu Sünnet Şöleninin 11’incisini Salı akşamı gerçekleştirdi. İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezi organizasyonuyla hayata geçirilen sünnet şöleninde 140 çocuk, erkekliğe ilk adımını attı.GÜN BOYU GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLERTüm ihtiyaçların İnegöl Belediyesi ve sponsorları desteği ile karşılandığı sünnet şöleni, 18.00’da Atrium Eğlence Merkezinde start aldı. Burada çocuklar gönüllerince eğlenip hayatlarının en önemli anlarından biri olan sünnet cemiyetlerinin yapıldığı günü eğlence ve coşkuyla geçirdi. 20.00’a kadar Atrium’da eğlenen çocuklar, ardından Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde bulunan Açık Hava Gösteri Merkezi’nde (AGM) düzenlenen gösterilerle coşkularına coşku kattı. Çocuklar arasında düzenlenen mini yarışmalarda onlarca çocuk hediye kazandı. İkramların da yapıldığı gecede Sünnet Şöleninin final gecesi ise 21.00’da gerçekleştirildi.
KURAN-I KERİM TİLAVETİ VE DUALARLA BAŞLADI
İlçe protokolünün de katıldığı sünnet şöleninin finalli, Göçmen Cami İmam Hatibi Nazmi Özden’in Kuran-ı Kerim tilaveti ve ardından yaptırdığı dua ile başladı. Duanın ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Bu yıl da 140 yavrumuzun sünnet cemiyeti ile bir araya geldiklerini ifade eden Aktaş, “Ben öncelikle bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezine, Başkan Yardımcım Gülhan Şahin’e, burada emekleri, katkıları ve sponsorlukları olan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İNEGÖL BELEDİYESİ GÜZEL İŞLER YAPIYOR
İnegöl Belediyesi’nin çok güzel işlere imza attığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Aktaş, “İnegöl Belediyesi Masal Köyü Parkı yapıyor, bilgi kültür evleri yapıyor, ürün toplama merkezleri yapıyor, restorasyonlar yapıyor, spor tesisleri yapıyor. Ama aynı İnegöl Belediyesi sosyal belediyecilikte de başarıdan başarıya koşuyor. Evlerini tamir ettiğimiz, bakım ve onarımlarını yaptığımız, düğün yardımları yaptığımız, bizatihi düğün cemiyetlerini yaptığımız Umuteli Gıda ve Giyim Bankasından gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşıladıklarımız, yaklaşık 300 ailenin asker aile yardımı ve beraberinde yakacağından kırtasiyesine varana kadar daha bir sürü hizmetleri İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezi marifetiyle hayata geçiriyoruz” diye konuştu.Programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Aktaş, bu gecenin 1 aylık çalışma sonucunda ortaya çıktığını kaydederek “Hamdolsun belediyemiz çok güçlü, ekiplerimiz çok güçlü. 140 yavrumuzla ilgili bugüne kadar gelinen noktada hem sünnet organizasyonunu gerçekleştirdik hem de bugün o yavrularımızı giydirip kuşandırdıkları gibi beraberinde bugün eğlence merkezi Atrium’da eğlendirdiler, yemeklerini yedirdiler. Bu akşam da deyim yerindeyse finalini hep birlikte yapıyoruz. Bu gecenin gerçekleşmesinde yaklaşık 1 aydır kayıtlarının alınmasından tutun da ta ki bugüne kadar gelen süreçte zahmetler verildi. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.
BAZI PROJELERİN BEDELİ VE MUTLULUĞU KIYASLANAMAZBaşkan Aktaş, her erkeğin hem sünnet cemiyeti hem de evlenme cemiyetinin onun için çok özel olduğunu vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşallah bu kardeşlerimiz de ileri tarihlerde bir gün bu sünnet akşamını eminim ki çok iyi hatırlayacaklar. Bir çocuk sünnet olurken kardeşleriyle birlikte 2 veya 3 kardeştir. En fazla 3-4 kişiyle sünnet olur. Ama bugün 140 yavrumuz aynı anda bu mutluluğu yaşama imkanına sahip oldu. Yani onlar aynı zamanda sünnet kardeşi oldular bizim vesilemizle. Dolayısıyla bu mutlu ana tanıklık etmek, bu özel ana onlar adına aracılık etmek bizim için projelerin en büyüğüdür. Allah nasip etti bu şehirde 13 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Hamdolsun bir sürü güzel projelere imza attık. Ama bazı projeler vardır ki onların bedelleri ve mutlulukları asla birbiriyle kıyaslanmaz. Biz hayırseverlerimizin destekleriyle bu projeleri hayata geçiriyoruz. Meclis üyelerimizin, yönetici arkadaşlarımızın takılardan tutun da giyimlerine varana kadar türlü türlü destekleri var. Belediyede çalışan arkadaşlarımızdan, Başkan Yardımcımızdan tüm arkadaşlarımıza kadar da onlara ağabeylik ve ablalık yapıyorlar. Biliyorum ki bu özel anı onlar adına sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek bizim için en büyük mutluluk. İnşallah şuan sünnet cemiyetlerini yaptığımız gibi evlenme cemiyetlerini de hep birlikte yaparız.”
İLLÜZYON GÖSTERİSİ YAPILDI
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasının ardından program illüzyon gösterisi ile devam etti. sahneye çıkan Timuçin Yıldız, şovuyla hem çocukları hem yetişkinleri adeta kendisine hayran bıraktı.
ERDOĞAN AYDIN KULAKLARIN PASINI SİLDİ
İllüzyon gösterisi sonrasında ise sahneyi Erdoğan Aydın devraldı. Seslendirdiği ilahilerle kulakların pasını silen Aydın, Sünnet Şölenine ayrı bir renk kattı. Sünnet şöleninde İnegöl Belediye Tiyatrosu ekibinin hazırladığı “İbiş ile Efendi” adlı oyun da sahnelendi. Güldürürken düşündüren oyunda, çocuklara yapılması yanlış olan davranışlar anlatıldı.Sünnet şöleninin finali ise takı töreni ile gerçekleştirildi. 140 sünnet çocuğuna protokol üyeleri tarafından altın takıldı. Toplu fotoğraf çekimi ile şölen son buldu.
Diğer Haberlerden Başlıklar... Tarih
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM YARDIMLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR 15.09.2023 16:04
EDEBEY FUTBOL TURNUVASININ GELİRİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANDI 30.05.2023 10:48
İNEGÖL’DE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN “SIHHATLER OLSUN” PROJESİ BAŞLATILDI 30.05.2023 10:46
ÖĞRENCİLERE CAN SUYU 24.11.2022 10:04
ADIM ADIM ENGELSİZ ŞEHİR İNEGÖL’E 27.04.2022 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
  Önceki Sayfaya Döner
Hakkımızda Haberler Yardım Çeşitleri Toplu Yardımlar Çalışma Sistemi Dergimiz İletişim
Umuteli İnegöl Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Merkezi © 2011 Tüm Hakları Saklıdır.