Ben de yardım
etmek istiyorum!
 
HABERLER
 
ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ EKMEK
12.02.2020 14:06
 

          Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz, sosyal sorumluluk bilinci ile vatandaşların ihtiyaç durumlarına göre yardımlarına etkin bir şekilde devam ediyor. Yardımlar kapsamında Çölyak Hastası 8 aileye glütensiz ekmek ihtiyaçlarını karşılamaları hususunda aracılık ediliyor.

          Çölyak hastaları buğday unu ihtiva eden gıdaları yemeleri durumunda sağlık sorunu yaşıyorlar.  Bu yüzden bu hastalarının beslenmelerinde glütensiz ekmek hayati önem taşıyor. Sosyal sorumluluk projesi gereği İstanbul Halk Ekmek A.Ş.’nin ürettiği glütensiz ekmek,  İnegöl Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Çölyak hastalarına ulaştırılıyor. Siparişler ailelerin ihtiyaçlarına göre ortalama olarak ayda bir alınıyor. İhtiyacı olan aileden gelen telefon bildiriminin ardından talepte bulunan diğer ailelerle de iletişime geçilerek ihtiyaçları soruluyor.

SOSYAL SORUMLULUK GEREĞİ

         Kendisi ve ailesinden biri Çölyak hastası olup maddi imkanı yeterli olanlar istedikleri ürünü getirtebiliyor. Ancak maddi durumu iyi olsa bile 10 TL bir ürün için, 10 TL kargo ücreti vermek gerekiyor. Ekmeklerin tanesi 60 kuruş olup,  50 gr. tekli paket halinde alınıyor. Glütensiz ekmek getirtme ve temin etme sıkıntısı yaşayan ailelerden alınan sipariş, BESAŞ aracılığıyla İstanbul Halk Ekmek A.Ş’den alınarak verilen sipariş sayısına göre ayrılarak ailelere teslim ediliyor.

YARDIMLAR İHTİYAÇLARA GÖRE ŞEKİLLENİYOR

          Çölyak hastalarına sunulan hizmet ve yardımların genel değerlendirmesi hususunda açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban: ” Şehrin her kesiminin ihtiyacını karşılamak için özveri ile çalışıyoruz. Bu anlamda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz yardımlarına hız kesmeden devam ediyor. Sosyal yardımların sistemli olarak dağıtılması adına yeni sistem ve süreçler başlattık. Gıda yardımlarının marketlerden temin edilmesi adına önemli bir adım attık. Aynı çalışmayı giyim yardımlarında da vatandaşlarımıza sunduk. Böylelikle mesai saati ile ilgili olan zaman kısıtlaması ile ürünlerin sınırlı ve seri halinde bulunmaması gibi durumların önüne geçmiş olduk. Yardımlarımızı ihtiyaçlara göre şekillendirmeye devam ediyoruz. Çölyak hastalığı hususunda da ailelerimize destek oluyoruz. İstanbul Halk Ekmek’in sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirdiği hizmeti, İnegöl Belediyesi olarak hiçbir kar amacı gütmeden hastalara sunuyoruz. İhtiyaçlarına erişim noktasında aracılık etmiş oluyoruz. Dileğimiz şehrimize her alanda daha iyisini sunabilmek. Bunu da sizlerin desteği ve talepleri ile gerçekleştiriyoruz“ açıklamasında bulundu.

Diğer Haberlerden Başlıklar... Tarih
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM YARDIMLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR 15.09.2023 16:04
EDEBEY FUTBOL TURNUVASININ GELİRİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANDI 30.05.2023 10:48
İNEGÖL’DE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN “SIHHATLER OLSUN” PROJESİ BAŞLATILDI 30.05.2023 10:46
ÖĞRENCİLERE CAN SUYU 24.11.2022 10:04
ADIM ADIM ENGELSİZ ŞEHİR İNEGÖL’E 27.04.2022 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
  Önceki Sayfaya Döner
Hakkımızda Haberler Yardım Çeşitleri Toplu Yardımlar Çalışma Sistemi Dergimiz İletişim
Umuteli İnegöl Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Merkezi © 2011 Tüm Hakları Saklıdır.